درمان سنگ کلیه با روشهای خانگی و با کمترین درد
سنگ کلیه یکی از بیماریهای شایع کشورمان میباشد که مخصوصا در مناطق گرم و خشک ایران به مقدار زیادی دیده میشود. این بیماری در مردان میانسال به مقدار زیادی دیده وجود دارد. در مناطق گرم و خشک ایران به دلیل تابش زیاد نور خورشید، جذب ویتامین دی افزایش یافته و بدین صورت جذب کلسیم نیز به مقدار زیادی افزایش مییابد. با افزایش جذب کلسیم، دفع آن از طریق ادرار زیاد خواهد شد. همچنین در این مناطق به دلیل تابش شدید نور خورشید، بدن آب زیادی را از طریق تعریق از دست میدهد و غلظت کلسیم در ادرار افراد افزایش مییابد. بدین صورت شرایط برای سنگ سازی فراهم میشود.
سنگ کلیه چیست؟
رنال کلکولوس یا سنگ کلیه رسوبات سختی است که ممکن است در قسمتهای مختلف سیستم ادراری از جمله مجرای ادراری، مثانه، اورتر، کلیه و… تشکیل شود. این سنگها ممکن است به دلیل عوامل محیطی مختلف یا عوامل ژنتیکی تشکیل شوند. عوامل محیطی مختلفی از جمله چاقی، پرتحرکی، نوشیدن کم مایعات، مصرف طولانی مدت مکملهای کلسیم، نقرس، پرکاری تیروئید و … احتمال تشکیل سنگهای کلیوی را بالا میبرند. شایعترین محل تشکیل سنگهای کلیوی، کلیه میباشد.
سنگهای کلیوی ممکن است از جنس سیستین، استروویت، اسید اوره، کلسیم و… باشند. سنگهای اگزالات کلسیم شایعترین نوع سنگهای کلیوی میباشند. بعضی از سنگهای تشکیل شده به حدی کوچک اند که افراد متوجه آن نمیشوند. بعضی دیگر از سنگها (سنگهای بیش از 5 میلیمتر) ممکن است باعث انسداد مجاری ادراری شوند و طیف گستردهای از علائم را ایجاد میکنند.
علائم سنگ کلیه
علائم سنگ کلیه در افراد مختلف، متفاوت است و به اندازه سنگ بستگی دارد. در صورتی که اندازه سنگ کوچک باشد، ممکن است بدون ایجاد علائم خاصی توسط جریان ادرار از بدن دفع شود. شایعترین علامت سنگهای کلیوی ایجاد درد شدید و مقطعی در قسمتهای کمر، پهلو و پشت است. گاهی اوقات این درد (قولنج کلیوی یا درد کولیکی) آنقدر شدید میباشد که به قسمتهای دیگر بدن از جمله کشاله ران و سیستمهای تناسلی گسترش مییابد. این افراد ممکن است در حین ادرار کردن، سوزش داشته باشند. همچنین گاهی اوقات ادرار آنها به رنگ قرمز یا قهوهای تغییر رنگ پیدا میکند. علاوه بر این، ادرار آن ها بد بو است.
افرادی که دارای سنگهای کلیوی اند، ممکن است حجم ادرار آنها کاهش یابد. گاهی اوقات این افراد به تکرر ادرار مبتلا میشوند و تعداد دفعات دفع ادرار آنها افزایش مییابد. در صورتی که این افراد به عفونت سیستم ادراری مبتلا باشند، ممکن است علائم دیگری از جمله تب و لرز، تهوع و استفراغ و… را تجربه کنند. در صورتی که دارای چنین علائمی هستید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. علائم سنگ کلیه در زنان ممکن است نسبت به مردان شدیدتر باشد و درد آن به قسمتهای مختلف سیستم تناسلی گسترش مییابد.
درمان سنگ کلیه
روشهای مختلفی برای دفع سنگ کلیه وجود دارد که بستگی به اندازه سنگ و شدت درد آن وجود دارد. قدم اول برای دفع این سنگها، رعایت رژیم غذایی سالم (کاهش مصرف نمک) و مصرف زیاد مایعات میباشد. در صورتی که سنگهای کلیوی کوچک باشند، پزشک متخصص برای دفع آنها، دارو تجویز میکند. در حال حاضر قرصهای مختلفی برای دفع سنگهای کلیوی وجود دارند که قویترین قرص دفع سنگ کلیه، رواتینکس میباشد. به شما توصیه میکنیم که حتما این قرص را با تجویز پزشک متخصص مصرف کنید. علاوه بر اینها، روشهای دیگری از جمله اورتروسکوپی، لیتوتریپسی، نفرولیتوتومی و… برای درمان سنگ کلیه وجود دارد.
درمان خانگی سنگ های کلیوی
یکی از سوالات متداول کاربران این است که برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم؟ پاسخ به این سوال بسیار ساده میباشد. در ادامه متن راهکارهای درمان سنگ کلیه در منزل را بیان میکنیم، لذا ما را همراهی کنید. اولین و بهترین راهکار خانگی برای درمان آن، مصرف زیاد آب میباشد. هنگامی که مقدار آب بدن کم میشود، غلظت اگزالات کلسیم در ادرار افزایش مییابد و شرایط برای تشکیل سنگ مهیا میشود. بنابراین افراد باید بدن خود را هیدراته کنند. افزایش جریان آب به دفع سنگهای موجود در مجاری ادراری کمک میکند و از به وجود آمدن عفونت سیستم ادراری جلوگیری میکند.
مصرف هندوانه
یکی از میوههای خوشمزه و پرطرفدار برای دفع سنگ کلیه، هندوانه میباشد. این میوه دارای آب زیادی میباشد و میتواند بدن را به خوبی هیدراته کند. شما میتوانید این میوه را به روشهای مختلفی مصرف کنید. یکی از روشهای ساده مصرف آن، خوردن آب هندوانه میباشد. همچنین میتوانید آن را داخل آب بپزید و سپس آن را مصرف کنید. از روشهای دیگر مصرف آن میتوان به تهیه دمنوش از دانههای هندوانه اشاره کرد.
دفع سنگهای کلیه با جوش شیرین
یکی از راهکارهای درمان سنگ کلیه در منزل، مصرف جوش شیرین میباشد. ترکیب جوش شیرین با آب موجب تجزیه سنگهای کلیه میشود. برای مصرف آن یک قاشق جوش شیرین را با یک لیوان آب ترکیب کنید و آن را مصرف کنید. روزانه 3 دفعه این کار را تکرار کنید.
مصرف سرکه سیب
از دیگر راهکارهای خانگی برای دفع سنگهای کلیوی میتوان به مصرف سرکه سیب اشاره کرد. در سرکه سیب مقدار زیادی اسید سیتریک یافت میشود که موجب حل شدن کلسیم میشود و از ایجاد سنگ های کلیوی جلوگیری میکند. 2 قاشق غذاخوری از آن را با 6 لیوان آب ترکیب و سپس آن را در طول روز مصرف کنید.
آب زغال اخته برای درمان عفونت سیستم ادراری
یکی از بهترین راههای درمان عفونت سیستم ادراری، مصرف آب زغال اخته میباشد. مصرف مداوم آن در طول روز موجب دفع انواع میکروبهای مختلف مجاری ادراری میشود.
استفاده از نوشیدنیهای اسیدی برای دفع سنگ کلیه
یکی از راههای درمان سنگ کلیه در منزل، استفاده از نوشیدنیهای اسیدی میباشد. این نوشیدنیها حاوی مقدار زیادی سیترات و آنتی اکسیدان میباشند. سیترات موجود در این نوشیدنیها از تشکیل سنگهای کلسیمی جلوگیری میکند. همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در آنها موجب دفع سموم و حفظ سلامت بافت کلیه میشود. به شما توصیه میکنیم که روزانه از نوشیدنیهایی همچون آب انار، آب لیمو تازه، آب کرفس، آب ریحان، آب جعفری و… استفاده کنید. در صورتی که شما هم علاوه بر اینها، راهکارهای دیگری جهت دفع سنگهای کلیوی بلد هستید، در قسمت ثبت نظرات برای بیماران دیگری که این مطلب را میخوانند بنویسید.