بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده برای اثرگذاری بهتر
شاید به گوشتان خورده باشد که کلئوپاترا، ملکه افسانهای مصر، جهت رطوبترسانی به پوست خود در شیر حمام میکرد. اینگونه برداشت میشود که حتی در گذشتههای دور هم اهمیت حفظ رطوبت پوست بر انسان پوشیده نبوده است. درصورتی که بخواهید یک روتین پوستی داشته باشید، یکی از مهمترین و اصلیترین نکاتی که باید به آن توجه کنید، بدون شک بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده میباشد.
قیمت کرم مرطوب کننده با توجه به برند و محتویات استفاده شده در آن متفاوت بوده و شما باید با توجه به نیاز خود بهترین گزینه را از معتبرترین فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی تهیه نمایید.
شاید سوالاتی از این قبیل ایا بعد از استفاده از ابرسان باید صورت را شست؟، اول آبرسان بزنیم یا مرطوب کننده؟، روزی چند بار از کرم آبرسان استفاده کنیم؟ و غیره برای شما پیش آمده باشد، ما در این مطلب به بررسی تمامی این سوالات و بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده خواهیم پرداخت.
فواید کرم مرطوب کننده چیست؟
شواهد این را نشان میدهند که مرطوب کنندهها محتوای آب را در لایه شاخی پوست که بیرونیترین لایه آن است، افزایش داده و با خشکی پوست مقابله مینمایند. شاید بخواهید بدانید که علاوه بر فواید، مضرات کرم مرطوب کننده چیست؟ باید بگوییم که مرطوب کنندهها هیچ عوارضی نداشته و یکی از اصلیترین روشهای مراقبت از پوست به شمار میرود. مهمترین فواید کرم مرطوب کننده را چنین میتوان عنوان نمود:
- مقابله با خشکی پوست
- کند نمودن روند پیری پوست و مقابله با چین و چروک
- کمک به از بین رفتن آکنه
- تسکین پوستهای حساس
نحوه استفاده از آبرسان و مرطوب کننده
بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده را در بخشهای بعدی شرح خواهیم داد. اما به صورت کلی روش استفاده از مرطوب کننده صورت بدین شکل است که آن را بعد از تمیز کردن صورت، روی پوست پاکیزه باید مورد استفاده قرار داد. در این حالت، از خشک شدن پوست بعد از شستشو اجتناب خواهد شد. استفاده از مرطوبکننده همچنین هنگامی که پوست مقداری رطوبت دارد، بسیار میتواند مفید واقع شود، چرا که رطوبت را میپوشاند.
متخصصان پوست پیشنهاد میکنند که هر چند مدت یکبار لایهبرداری از پوست خود را انجام دهید. این کار به از بین رفتن سلولهای مرده پوست کمک کرده و درصورتی که بلافاصله بعد از آن مرطوبکننده بزنید، این محصول به خوبی درون پوست نفوذ خواهد نمود. بهتر است مرطوب کننده را با حرکات دورانی روی پوست خود بزنید. برای صورت به اندازه یک نخود کرم مرطوب کننده کافی میباشد. اما بهتر است این محصول را افزون بر صورت به گردن خود هم بمالید.
بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده صورت
پس از شستن صورت، بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده میباشد. بهتر است 2 مرتبه در روز یکبار صبح و یکبار شب صورت خود را با شویندهای که متناسب با نوع پوست شما فرموله شده است، شسته و سپس کرم مرطوب کننده بزنید. بعد از حمام رفتن و دوش گرفتن، استفاده از کرم مرطوب کننده به حفظ رطوبت پوست کمک زیادی میکند.
پوست ما 24 ساعته به رطوبت رسانی نیاز دارد، اما زمانی که بالاترین میزان آب را از دست میدهد، شبها است. به همین خاطر باید از کرمهای مرطوب کننده قویتر با بافت سنیگن و ماندگاری بیشتر جهت استفاده در روتین پوستی شب استفاده کرد تا در ساعات خواب که نمیتوان آب نوشید، رطوبت مورد نیاز پوست را تامین کرد. به طور کلی در برنامههای روتین پوستی به استفاده از کرم مرطوب کننده در روز و شب تاکید شده است.
از چه سنی مرطوب کننده بزنیم؟
شاید کمی متعجب شوید اما در اکثر منابع علمی آمده است که مراقبت از پوست و داشتن روتین پوستی بهتر است از سنین نوجوانی شروع شود. به این منظور به 3 محصول مراقبت از پوست حتما نیاز دارید: شوینده، مرطوب کننده و ضد آفتاب. نوع هر کدام از این محصولات با توجه به نوع پوست شخص باید تعیین شود و بهتر است در این زمینه از یک پزشک حاذق کمک بگیرید تا اشتباهی در انتخاب صورت نگیرد.
قیمت انواع مرطوب کننده و آبرسان اورجینال و باکیفیت
اهمیت حفظ رطوبت پوست در طول شب
کرمها و لوسیونهای زیادی در داروخانهها وجود دارند که پیش از خواب به منظور مرطوب کننده باید مورد استفاده قرار گیرند. بهتر است در این کرمها اسید هیالورونیک، پپتیدهای بیومیمتیک و آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین C و E نیز وجود داشته باشند.
جهت حفظ سلامت پوست به جز آنکه نیاز است هر شب آن را مرطوب نمایید، خواب شبانه هم اهمیت بهخصوص خود را دارد. برخی از مطالعات نشان داده است که استفاده از نور ال ای دی قرمز به مدت 20 دقیقه پیش از خواب در بهبود خواب شبانه میتواند بسیار مفید باشد. چراغ ال ای دی قرمز دوپامین را در مغز آزاد نموده و موجب میشود شخص خواب عمیقتری را تجربه نماید.
مرطوب کننده طبیعی برای پوست
بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده را برای شما شرح دادیم. به جای کرم و لوسیون از مرطوبکنندهها و آبرسانهای طبیعی هم میتوانید استفاده نمایید؛ مانند: ژل آلوئه ورا یا جلبک. حتی خوراکیهایی مثل شیر هم در رطوبترسانی به پوست قادرند تا موثر واقع شوند.
سبک زندگی هم در هیدراته نگه داشتن پوست نقش بسیار مهم و اساسی دارد. تحقیقات نشان داده است که استرس سبب ایجاد ترکهای میکروسکوپی در پوست شده و کمآبی را بیشتر نمایان میکند. جهت حفظ رطوبت پوست باید:
- به صورت منظم ورزش کنید.
- سراغ مصرف الکل نروید.
- مصرف نمک را کاهش دهید.
- خوراکیهای پرآب مانند کاهو، گوجه و خیار بخورید.
- آرامش خود را حفظ نموده و از استرس خود را دور نگه دارید.
در مرطوب کننده به دنبال چه ترکیباتی باشیم؟
بهتر است لوسیونها، آبرسانها، کرمها، پمادها و سرمهای مرطوب کننده در ترکیبات خود مواد زیر را دارا باشند تا اثرگذاری بهتری بر جای بگذارند:
- اسید هیالورونیک
- گلیسیرین
- سرامیدها
- SPF
- برچسب غیر کومدونزا (یعنی منافذ را مسدود نکند)
مطالب پربازدید: نیاسینامید چیست؟ فواید و عوارض احتمالی آن برای پوست
درصورتی که اس پی اف یا فاکتور حفاظتی در مرطوب کننده شما وجود داشته باشد بدین معنی است که توانایی محافظت از پوست در مقابل اشعه مضر خورشید را هم دارد. این موضوع در جلوگیری از سرطان پوست، آفتابسوختگی و پیری پوست موثر میباشد. مواد دیگری که در مرطوب کنندهها باید در نظر داشت، شامل موارد زیر است:
- مسدود کنندهها: مواد روغنی که باعت جلوگیری از تبخیر آب در پوست میشوند. مانند پارافین، وازلین اسید استئاریک و روغنهای معدنی
- جاذبهای رطوبت: موادی که آب را از هوا به لایه خارجی پوست میکشند؛ مثل گلیسیرین و عسل.
- ویتامینها: که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و به کاهش خطوط روی چهره کمک نموده و موجب تحریک ساخت کلاژن هم میشوند.
بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده صبح و شب
در پایان بار دیگر به شما میگوییم که بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده پس از شستشوی صورت یا حمام رفتن است و پس از آن نیازی به شستن صورت نیست. پیشنهاد میشود 2 مرتبه در روز یکبار صبح و یکبار شب از مرطوب کننده استفاده گردد تا پوست دچار خشکی و کمآبی نشود. دقت داشته باشید که حتی اگر نوع پوست شما چرب است باز هم به رطوبترسانی احتیاج داشته و باید از محصولی مناسب جهت حفظ رطوبت آن استفاده کنید.
منبع : moisturizers